Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

FAQ – Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen en antwoorden over onze waterscoutinggroepen (Cornelis de Houtman & Kastanujo).

Heeft mijn kind een zwemdiploma nodig?

Tot 11 jaar is een zwemdiploma niet verplicht. Pas bij de verkenners en padvindsters (11 – 15 jaar) gaan de kinderen het water op in een zeilboot.

Kan mijn kind een keer komen kijken?

Jazeker! Je mag bij ons tot 3 keer gratis komen kijken. Meld je wel even van tevoren aan via onze ‘kom eens kijken!’ pagina.

Mijn kind wil lid worden, waar kan ik dit regelen?

Leuk dat je kind lid wilt worden bij een van onze waterscoutinggroepen! Je kan je op onze pagina ‘inschrijfformulier’ opgeven.

Wat zijn de contributieprijzen van jullie waterscoutinggroepen?

Wij zijn twee verschillende waterscoutinggroepen die veel samenwerken. Daarom zit er een verschil in contributie. Bij onze waterscoutinggroepen betaal je contributie per kwartaal. Onderstaand vind je een overzicht per groep:

Cornelis de HoutmanKastanujo
€32,50€32,50
€37,50
€45
€42,50
€54
€42,50€42,50
€42,50

Kom je er financieel niet uit, maar wilt je kind wel graag lid worden? Neem dan contact met het bestuur op zodat we kunnen kijken wat er mogelijk is.

Cornelis de Houtman (jongens)
bestuur@cornelisdehoutman.nl

Kastanujo (meiden)
bestuur@kastanujo.nl

Welke kosten zijn er buiten de contributie?

Naast de kosten voor de contributie zijn er ook kosten voor het uniform en kampen.

Het uniform en installatiepakket kan je bestellen via onze webshop, daarnaast kosten verdiende insignes ook een klein bedrag.

Voor kampen zijn er ook kosten, hieronder vind je een grove schatting hiervan:

Weekend+/- 20 euro
Week+/- 50 euro
Zomerkamp+/- tussen de 100 en 200 euro
Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend

Kom je er financieel niet uit, maar wilt je kind wel graag lid worden en mee op kamp? Neem dan contact met het bestuur op zodat we kunnen kijken wat er mogelijk is.

Cornelis de Houtman (jongens)
bestuur@cornelisdehoutman.nl

Kastanujo (meiden)
bestuur@kastanujo.nl

Krijgen de leidingleden betaald?

Nee! Alle leidingleden zijn vrijwilliger en betalen ook contributie.

Vrijwilliger zijn bij scouting betekent niet vrijblijvendheid. Elke week weer een leuk programma voor een groep kinderen bedenken, uitwerken en uitvoeren kost tijd en energie. En dan hebben we het nog niet eens over alle weekend- en zomerkampen, of groepsactiviteiten. Maar dat hebben de stafleden graag over voor hun hobby!

Mijn gegevens zijn veranderd, hoe geef ik dat door?

Bij wijziging van uw adresgegevens, e-mailadres of rekeningnummer is het belangrijk om ons hiervan op de hoogte te stellen. De wijzigingen kun je e-mailen naar de ledenadministratie van jouw waterscoutinggroep:

Cornelis de Houtman (jongens)
ledenadministratie@cornelisdehoutman.nl

Kastanujo (meiden)
ledenadministratie@kastanujo.nl

Waar moeten de insignes op het uniform / is er een indeling?

Op onze uniform pagina kan je per speltak zien waar welke insignes op het uniform horen.

Is een zwemvest verplicht?

Bij de verkenners en padvindsters (11 – 15 jaar) kan het voorkomen dat het nodig is om een zwemvest te dragen, deze zijn aanwezig op ons clubhuis.

Sommige kinderen kiezen ervoor om zelf een reddingsvest aan te schaffen, dit mag mits er wordt voldaan aan de juiste veiligheidseisen:

  • Je snel op je rug draaien.
  • Je mond boven het water houden.
  • Het geen zwemvest is maar een reddingsvest
Wat is overvliegen?

Overvliegen vind twee keer per jaar plaats (april & september). Hierbij vliegen leden van hun oude speltak over naar hun nieuwe speltak via een traditioneel parcour. Ouders zijn bij dit spektakel van harte welkom.

Wat is installeren?

Installeren vind kort na het overvliegen plaats. Hierbij krijg je alle insignes van je nieuwe speltak en moet je de wet van de nieuwe speltak weten.

Waarom hebben jullie gescheiden speltakken in de leeftijden 7 tot 15 jaar?

Wij denken we dat het beter is om deze leeftijdscategorieën afzonderlijk van elkaar opkomsten te laten draaien, dit omdat meisjes en jongens zich op deze leeftijden over het algemeen anders ontwikkelen en andere interesses hebben.

Wij proberen de kinderen een zo passend mogelijk spelaanbod te geven. Uiteraard hebben deze speltakken af-en-toe wel gezamenlijke opkomsten & evenementen.

Hoe meld ik mijn kind af voor de opkomst?

Binnen onze waterscoutinggroepen hebben we de afspraak dat altijd de ouders het kind af melden voor de opkomst en dus niet het kind zelf. Als ouder kan je een mailtje sturen naar de leiding om je kind af te melden, het liefst ontvangen we dit mailtje uiterlijk de woensdag voor de opkomst.

Waar kan ik de data vinden van evenementen?

Een overzicht van alle evenementen kan je vinden in onze jaarkalender! Zo weet je op tijd welke data je alvast vrij moet houden voor leuke activiteiten.

Informatieboekjes

Ook hebben we per speltak informatieboekjes voor als je al lid bent of overweegt om lid te worden. Check hier onze pagina op deze boekjes te bekijken.

Vraag stellen

Heb je nog geen antwoord gevonden op je vragen? Vul dan onderstaand formulier in om een vraag te stellen aan een van onze vrijwilligers.

×