Leuk dat je er was!

Leuk dat je er was!

zaterdag, 13:30 – 17:00 uur | jongens, 7 – 11 jaar | welpen@waterscoutinggouda.nl

Leuk dat je er was bij de welpen tijdens de open dag! Hieronder kan je meer informatie vinden over de welpen en kan je je inschrijven om lid te worden bij de welpen!

Kom eens kijken!

Heb je interesse?
Kom eens een keertje
op zaterdag meekijken
bij de welpen!

.

Speltakinformatie!

Is je kind net nieuw bij
de welpen? Bekijk dan
hier alle informatie die
je nodig hebt als ouder!

.

Inschrijfformulier!

Heb je het naar je zin gehad bij de welpen?
Schrijf je dan hier in
om lid te worden.

.

Kom eens kijken!

Heb je interesse?
Kom eens een keertje
op zaterdag meekijken
bij de welpen!

.

Speltakinformatie!

Is je kind net nieuw bij
de welpen? Bekijk dan
hier alle informatie die
je nodig hebt als ouder!

.

Inschrijfformulier!

Heb je het naar je zin gehad bij de welpen?
Schrijf je dan hier in
om lid te worden.

.

Informatieboekjes

Informatiebrochures, deze brochures zijn voor mensen die nog geen lid zijn en overwegen om lid te worden of willen kijken wat voor leuks wij allemaal doen!
Speltakinformatie, deze flyers zijn voor net nieuwe leden of als je naar een andere speltak gaat. Zo heb je direct alle nodige informatie bij de hand.

Informatiebrochures

Voor als je nog geen lid bent, maar wilt kijken wat voor leuks wij organiseren!

Klik hier om onze gezamenlijke informatiebrochure te bekijken!

GEZAMENLIJK (Cornelis de Houtman & Kastanujo)

Cornelis de Houtman organiseert opkomsten op zaterdag, kampen en activiteiten voor de jongens. Kastanujo organiseert opkomsten op zaterdag, kampen en activiteiten voor de meiden. Bij de bevers (5 – 7 jaar) spelen jongens en meiden samen. Vervolgens gaan de jongens en meiden hun eigen weg en komen bij de wilde vaart (15 – 18 jaar) weer samen.

Speltakinformatie

Voor als je net nieuw bent of als je naar een andere speltak gaat.

Klik hier om de speltakinformatie van de welpen (7 - 11 jaar) te bekijken!

WELPEN (7 – 11 jaar)

Check hier alle informatie die je nodig hebt als je nieuw bent bij de welpen! Hier vind je noodnummers, wat je allemaal moet meenemen, onze agenda en nog veel meer handige informatie!

Wat zijn de welpen?

Bij de welpen ga je één keer per week op zaterdag samen leerzame, leuke, spannende en gezellige spellen doen, in het bos en rond het water. Elke zaterdag is een nieuw avontuur voor jongens van 7 tot 11 jaar die houden van uitdaging, avontuur en leerzame activiteiten!

Bij de welpen kan je ook een paar keer per jaar insignes verdienen. Een insigne is het bewijs dat laat zien dat je vuur kan maken, sporen van dieren kan herkennen, pionieren of een andere vaardigheid hebt. Check hier welke insignes je allemaal kan behalen!

Activiteiten

Wekelijkse opkomst
Bij de welpen heb je elke zaterdag van 14:00 tot 17:00 een opkomst. Bij de opkomst beleef je elke week een nieuw avontuur. Speurtochten, kampvuren, een dagje zeilen of pionieren? Niets is te gek voor deze speltak! Buiten de vele verschillende spellen zal je elke zaterdag optrekken en samenwerken met tientallen leeftijdsgenootjes.

Zomerkamp
Het belangrijkste kamp van het jaar is zomerkamp, wat meestal in de laatste week van de vakantie plaatsvindt. Elk zomerkamp staat in teken van een thema waarin de welpen door de leiding worden meegenomen op een spannend avontuur met de gekste figuren, zoals bijvoorbeeld een stoer drakenkamp! Naast heel leuk is een zomerkamp ook erg leerzaam en kun je met bijvoorbeeld diensten punten verdienen om het kamp te winnen en jouw naam voor altijd op de kamptrofee te krijgen!

Mini-kamp
Het mini-kamp is een voorproefje op zomerkamp, waar je kan kijken hoe leuk het is om een weekend van huis te zijn. Vaak heeft ook dit kamp een klein thema-verhaal!

Vader-zoonweekend
Op vader-zoonweekend zijn niet alleen de welpen, maar ook hun vaders welkom! Twee dagen lang organiseert de leiding leuke spellen waarin de vaders zich van hun beste kant kunnen laten zien, terwijl de welpen bewijzen wie er nou echt de stoerste man in huis is. Dit evenement met één overnachting is ook een uitgelezen kans voor de vaders om beter kennis te maken met het leidingteam.

Jaarlijks uitje
Bijna elk jaar is er een uitje voor alle welpen; dit kan een dagje zwemmen zijn, een bezoek aan een gaaf museum of een middag lasergamen!

Zeilopkomst
Cornelis de Houtman is een waterscoutinggroep, dus ongeveer eens per jaar lenen de welpen de boten van de verkenners en gaan de welpen de Reeuwijkse plassen op! De leiding kan zeilen en geeft jou alvast een klein zeillesje voor als je later naar de verkenners gaat!

Leiding-voor-een-keer
Ongeveer één keer per jaar wisselen de leiding en de oudste welpen van plek en beslissen jullie wat er op de opkomst gaat gebeuren! Kan jij een wilde groep welpen en een paar irritante leidingleden aan?

Kerstdiner
Rond kerst komen de welpen met zijn allen samen om van een feestmaal te genieten. De leiding en alle welpen nemen allemaal een gerecht mee, voor een lekker buffet! Als afsluiting doen we met de andere speltakken nog een leuk nachtspel, dus zorg dat je hierbij bent!

INSIGNEPOSTER WELPEN

Tijdens speciale opkomsten kan je bij de welpen allerlei insignes verdienen. De leiding verteld wanneer je het insigne hebt behaald en je deze mag bestellen via de webshop. Heb jij al tijdens een opkomst bewezen dat je kan koken of kan knopen? Spaar ze allemaal! Benieuwd welke insignes je allemaal kan behalen?

Onze leidingleden

Onze leidingleden (van links naar rechts):
Shere Khan, Louie, Akela, Kichi, Bagheera, Chikai, Rikki Tikki Tavi
Al onze leidingleden zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).
Meer informatie hierover kan je vinden op onze sociale veiligheid pagina.

De welpenwet

Als je bij onze welpengroep komt moet je natuurlijk de wet kennen. De wet moet je ook opnoemen bij je installatie, dus leer hem goed uit je hoofd ;-).

  • Een welp speelt samen met anderen in de rimboe. Hij is eerlijk, vriendelijk, houdt vol en zorgt goed voor de natuur.

Uniform

Binnen onze vereniging dragen we een uniform, hiervoor heb je het volgende nodig:

Bij de verkenners heb je het volgende nodig voor je uniform:
Blauwe verkennerblouse
Installatiepakket verkenners
Koningsblauwe das (alleen als je niet bent overgevlogen vanaf de bevers)
Dasring (alleen als je niet bent overgevlogen vanaf de bevers)

Alles is te bestellen via onze webshop.

Wat hoort waar op het uniform?

Contact

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via welpen@waterscoutinggouda.nl

Feedback
Feedback
Jouw feedback aan ons:
Verzenden
Bedankt voor je feedback, we gaan ermee aan de slag!