7 – 11 jaar (Shanti-welpen)

7 – 11 jaar (Shanti-welpen)

zaterdag, 14:00 – 17:00 uur | meisjes, 7 – 11 jaar | shantiwelpen@kastanujo.nl
⚠ tot 11 jaar is een zwemdiploma niet nodig, er is dan geen activiteit op het water ⚠

Elke zaterdag staat er voor de shanti-welpen een nieuw programma klaar op en rond ons terrein. De shanti-welpen zijn meiden van 7 tot 11 die graag buiten zijn, wel tegen wat modder kunnen en het leuk vinden om iets te leren. We doen dan ook veel spellen buiten, en af en toe een leerzame activiteit, zoals een kampvuur maken en achteraf natuurlijk gezellig marshmallows roosteren!

Bij de shanti-welpen kan je ook een paar keer per jaar insignes verdienen. Een insigne is het bewijs dat laat zien dat je vuur kan maken, sporen van dieren kan herkennen, pionieren of een andere vaardigheid hebt. Check hier welke insignes je allemaal kan behalen!

Kom eens kijken!

Heb je interesse?
Kom eens een keertje
op zaterdag meekijken
bij de shanti-welpen!

.

Informatie flyer!

Een handige flyer vol handige informatie als je lid wilt worden bij de shanti-welpen!

.

Ben je een jongen?

Klik hier en bekijk alle informatie over de jongens speltak van
7 tot 11 jaar (welpen).

.

Kom eens kijken!

Heb je interesse?
Kom eens een keertje
op zaterdag meekijken
bij de welpen!

.

Informatie flyer!

Een handige flyer vol handige informatie als je overweegt om lid te worden bij de welpen!

.

Ben je een jongen?

Klik hier en bekijk alle informatie over de jongens speltak van
7 tot 11 jaar (welpen).

.

Ook doen we aan thema-opkomsten. Dat zijn opkomsten waar de hele dag draait om een thema zoals ruimte, tijdreizen en nog veel meer! Kom gezellig een keertje langs om te zien of je het leuk vindt!

Activiteiten

Wekelijkse opkomst
Elke zaterdag van 14:00 tot 17:00 hebben we opkomst. Dan doen we spellen op ons eigen terrein, in ons lokaal en in het Goudse Hout. Een aantal keer per jaar hebben we een thema opkomst, zeilen we een middagje mee met de padvindsters, of kan je insignes verdienen zoals natuur-insigne, knopen-insigne of kampvuur-insigne, om te laten zien dat je die vaardigheid hebt! Niets is te gek voor deze speltak! Buiten de vele verschillende spellen zal je elke zaterdag optrekken en samenwerken met tientallen leeftijdsgenootjes.

Zomerkamp
Naast de opkomsten zijn er ook een aantal kampen. Het grootste kamp is natuurlijk het zomerkamp, waar het hele jaar naar wordt uitgekeken! In de zomervakantie gaan we voor een week naar een ander scoutingterrein in Nederland en staat er één kampthema centraal. De hele week doen we in teams allemaal spellen, opdrachten en andere leuke activiteiten rondom het kampthema, waarmee punten verdiend kunnen worden. Het team met de meeste punten aan het eind van de week, is de winnaar!

Mini-kamp
Een paar weken voor de zomervakantie begint, hebben we minikamp. Dit kamp duurt een weekendje en is bedoeld om alvast te kunnen wennen aan hoe het is om weg te zijn van huis en om een beetje een idee te krijgen van hoe zomerkamp er uitziet. Net zoals op zomerkamp doen we veel spellen, maar dan op ons eigen terrein!

Filmavond
In het najaar hebben we filmavond. ‘s Avonds kijken we een leuke film en daarna blijven we een nachtje op scouting slapen! Ook de volgende dag is er een programma met spellen.

Jaarlijks uitje
Bijna elk jaar is er een uitje voor alle shanti-welpen; dit kan een dagje zwemmen zijn, een bezoek aan een gaaf museum of een middag lasergamen!

Zeilopkomst
Kastanujo is een waterscoutinggroep, dus ongeveer eens per jaar lenen de shanti-welpen de boten van de padvindsters en gaan de welpen de Reeuwijkse plassen op! De leiding kan zeilen en geeft jou alvast een klein zeillesje voor als je later naar de padvindsters gaat!

Leiding-voor-een-keer
Ongeveer één keer per jaar wisselen de leiding en de oudste shanti-welpen van plek en beslissen jullie wat er op de opkomst gaat gebeuren! Kan jij een wilde groep welpen en een paar irritante leidingleden aan?

Kerstdiner
Aan het eind van het jaar, vlak voor kerst, hebben we samen met de padvindsters een groot kerstdiner! Iedereen neemt iets lekkers mee. Nadat we allemaal volop van al het lekkere eten hebben kunnen genieten, doen we nog met alle speltakken samen een avondspel!

INSIGNEPOSTER SHANTI-WELPEN

Tijdens speciale opkomsten kan je bij de shanti-welpen allerlei insignes verdienen. De leiding verteld wanneer je het insigne hebt behaald en je deze mag bestellen via de webshop. Heb jij al tijdens een opkomst bewezen dat je kan koken of kan knopen? Spaar ze allemaal! Benieuwd welke insignes je allemaal kan behalen?

Onze leidingleden

Mor
Ik vind het leuk om grote spellen te maken en er een leuk thema aan te hangen. Ook ben ik dol op water en ben ik dus in mijn vrijetijd regelmatig te vinden op de plas of in de waterspeeltuin met de shantiwelpen tijdens de opkonst.
Phaona
Hoi! Ik ben Phaona en sinds 2021 leiding bij de Shanti’s. Ik hou er van om creatief bezig te zijn, op alle manieren! Mijn favoriete opkomsten zijn de insigne-opkomsten, omdat je dan altijd weer wat bij leert.
Billy
Ik houd van natuur, en ben dus graag op de opkomst en kamp. Verder ben ik betrokken bij de webshop en bij het ledenblad.
Oe
Ik ben leiding bij de shanti-welpen en dat vind ik hartstikke leuk! Helaas kan ik er niet elke week zijn, omdat ik het combineer met voetbal.
Mang
Op 6 jarige leeftijd ben ik als bever begonnen bij Cornelis de Houtman. Ik ben dol op zeilen en wil daar later ook de wereld mee rond. Ik volg op dit moment de opleiding voedingsmiddelen technologie in Den Bosch.
Darzee
Komt binnenkort

Al onze leidingleden zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).
Meer informatie hierover kan je vinden op onze sociale veiligheid pagina.

De shanti-welpenwet

Als je bij onze shanti-welpengroep komt moet je natuurlijk de wet kennen. De wet moet je ook opnoemen bij je installatie, dus leer hem goed uit je hoofd ;-).

  • Een shanti-welp is eerlijk, een shanti-welp is trouw, een shanti-welp is hulpvaardig en zorgt goed voor de planten en dieren.

Uniform

Binnen onze vereniging dragen we een uniform.
Bij de shanti-welpen heb je het volgende nodig voor je uniform:
Groene welpenblouse
Installatiepakket shanti-welpen
Koningsblauwe das (alleen als je niet bent overgevlogen vanaf de bevers)
Dasring (alleen als je niet bent overgevlogen vanaf de bevers)

Alles is te bestellen via onze webshop.

Wat hoort waar op het uniform?

Contact

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via shantiwelpen@kastanujo.nl

×