5 – 7 jaar (Bevers)

5 – 7 jaar (Bevers)

zaterdag, 11:00 – 13:00 uur | gemengd, 5 – 7 jaar | bevers@cornelisdehoutman.nl
⚠ tot 11 jaar is een zwemdiploma niet nodig, er is dan geen activiteit op het water ⚠

Bij de bevers ga je één keer per week op zaterdag samen leerzame, leuke, spannende en gezellige spellen doen, in het bos en rond het water. Elke zaterdag is een nieuw avontuur voor jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar die houden van uitdaging, avontuur en leerzame activiteiten! De bevers doen samen leuke activiteiten in de natuur en spelen in een fantasiedorp. De bevers hebben geen kampen in tegenstelling tot alle andere speltakken.

Bij de bevers kan je ook een paar keer per jaar insignes verdienen. Een insigne is het bewijs dat laat zien dat je creatief bent, kennis hebt over de natuur of een andere vaardigheid hebt. Check hier welke insignes je allemaal kan behalen!

Wat is scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

Activiteiten

Wekelijkse opkomst
De bevers hebben elke zaterdag van 11:00 tot 13:00 een opkomst. Bij de opkomst beleef je elke week een nieuw avontuur. Speurtochten, knutselen, thema-figuren die langs komen? Niets is te gek voor deze speltak! Buiten de vele verschillende spellen zal je elke zaterdag optrekken en samenwerken met tientallen leeftijdsgenootjes. Samen maken we er iedere week een feestje van. Bij de bevers bieden we verschillende activiteiten zodat ieder kind kan blijven ontwikkelen.

Thema`s
Bij de bevers hebben we verschillende thema’s die eens in het jaar terugkomen. De bevers maken kennis met de verschillende thema’s en de passende activiteiten. Na afloop van zo’n thema, verdienen ze een mooi insigne! De verschillende insignes kunnen ze sparen en op hun uniform maken, zo krijgen we steeds mooiere en vollere uniformen. 

Jaarlijks uitje
Bijna elk jaar is er een uitje voor alle bevers; dit kan van alles zijn, een bezoek aan een gaaf museum of een middag lasergamen!

Filmavondje
Een keer per jaar hebben we een filmavondje, dan kijken we met z’n alle een leuke film en blijven we een nachtje in het clubhuis slapen. Ook zullen we gezellig spellen spelen en verhalen vertellen, een soort logeerpartijtje om echte vriendschappen te sluiten!

Logeerbever
Wij hebben ook onze grote knuffel vriend ‘Boris de logeerbever’. Boris gaat iedere week met een bever mee naar huis, hier gaan ze de grootste avonturen beleven. Aan het einde van de week schrijft Boris al z’n avonturen in zijn dagboekje zodat wij dat tijdens de opkomst met z’n alle terug kunnen lezen. Wij zijn nu al benieuwd naar Boris zijn avonturen!

Kerstdiner
Met kerst komen wij ook allemaal bijeen om gezellig met elkaar te eten. Iedere bever neemt wat lekkers zelfgemaakt mee wat we met elkaar lekker op gaan eten. Hierna hebben we altijd nog tijd voor een leuk spelletje!

Handige informatie

Kosten

De kosten om lid te zijn van de bevers bedragen €32,50 per kwartaal.

Waar en wanneer?

De opkomst begint om 11:00 en duurt tot 13:00 bij ons clubgebouw op Platteweg 42a.

Geen zwemdiploma nodig

Tot 11 jaar is een zwemdiploma niet nodig, er is dan geen activiteit op het water.

Handig om mee te nemen:

Zorg dat je kleding draagt die vies mag worden en dat je kleding is afgestemd op het weer. Neem je uniform mee.

Oudergesprek

Als je nieuw bent bij de bevers komt de leiding altijd graag even langs om te kletsen met de ouders.

Foto’s

Elke zaterdag worden er foto`s gemaakt. De foto`s van onze activiteiten kan je vinden via onze website en social media.

Kosten

De kosten om lid te zijn van de bevers bedragen €32,50 per kwartaal.

Waar en wanneer?

De opkomst begint om 11:00 en duurt tot 13:00 bij ons clubgebouw op Platteweg 42a.

Geen zwemdiploma nodig

Tot 11 jaar is een zwemdiploma niet nodig, er is dan geen activiteit op het water.

Handig om mee te nemen:

Zorg dat je kleding draagt die vies mag worden en dat je kleding is afgestemd op het weer. Neem je uniform mee.

Oudergesprek

Als je nieuw bent bij de bevers komt de leiding altijd graag
even langs om te kletsen met de ouders.

Foto’s

Elke zaterdag worden er foto`s gemaakt. De foto`s van onze activiteiten kan je vinden via onze website en social media.

Onze leidingleden

Al onze leidingleden zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).
Meer informatie hierover kan je vinden op onze sociale veiligheid pagina.

De leiding komt altijd graag even op bezoek bij de ouders van nieuwe bevers. Zo weten de ouders wie de leiding is en andersom, handig!

Kom eens kijken!

Ben jij door het bekijken van deze site nieuwsgierig geworden en wil je komen kijken bij een van onze speltakken? Dat kan altijd. Bij onze verenigingen kan je 3 keer gratis meekijken!

We willen het wel graag weten als je komt, zodat we er rekening mee kunnen houden. Als je hieronder het formulier invult, gaat er automatisch een mailtje naar de leiding.

Meer informatie nodig?

Wij helpen je graag! Bekijk hier meer informatie over onze waterscoutinggroepen. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op.

De Beverwet

Als je bij onze bevergroep komt moet je natuurlijk de wet kennen. De wet moet je ook opnoemen bij je installatie, dus leer hem goed uit je hoofd ;-).

  • Ik ben een bever. Wat bevers doen, doen we samen.

Uniform

Binnen onze vereniging dragen we een uniform, hiervoor heb je het volgende nodig:

Bij de bevers heb je het volgende nodig voor je uniform:
Rode beverblouse
Installatiepakket bevers
Koningsblauwe das
Dasring

Wat hoort waar op het uniform?

Webshop

Nieuw bij de bevers? Hier kan je alles bestellen wat je nodig hebt voor je installatie!

Jaarkalender

Hieronder vind je de jaarkalender met alle evenementen voor de komende tijd!

CHECK ONZE JAARKALENDER

Op onze jaarkalender vind je alle data van kampen & evenementen. Ook kan je zien wanneer er wel en geen opkomst is op zatedag.

INSIGNEPOSTER BEVERS

Tijdens speciale opkomsten kan je bij de bevers allerlei insignes verdienen. De leiding verteld wanneer je het insigne hebt behaald en je deze mag bestellen via de webshop. Heb jij al een opkomst doorgebracht met Fleur Kleur of misschien wel Professor Plof? Spaar ze allemaal! Benieuwd welke insignes je allemaal kan behalen?

Alle informatie voor (nieuwe) leden

Wij helpen je graag! Bekijk hier meer informatie over onze waterscoutinggroepen. Hier vind je ook alle informatie van jouw (nieuwe) speltak.

Contact

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via bevers@cornelisdehoutman.nl

×