11 -15 jaar (Verkenners)

11 – 15 jaar (Verkenners)

zaterdag, 13:30 – 18:00 uur | jongens, 11 – 15 jaar | verkenners@cornelisdehoutman.nl

De verkenners zijn avonturistische jongens tussen de 11 en 15 jaar. Bij de verkenners is het elke zaterdag een nieuw spektakel, waarbij het zeilen op de Reeuwijkse Plassen centraal staat.

Tijdens het zeilen komt alles aan bod; spellen op het water, zeilwedstrijden, zeilvaardigheid of even lekker afkoelen op het water. Maar de pret houdt niet op bij het zeilen, zo zijn ook zwemspellen, levend cluedo, onderhoud van de boten of een potje voetbal regelmatig te zien op de zaterdag.

Kom eens kijken!

Heb je interesse?
Kom eens een keertje
op zaterdag meekijken
bij de verkenners!

.

Informatie flyer!

Een handige flyer vol handige informatie als je overweegt om lid te worden bij de verkenners!

.

Ben je een meisje?

Klik hier en bekijk
de website van
de meidengroep waar wij veel mee samenwerken!

.

Kom eens kijken!

Heb je interesse?
Kom eens een keertje
op zaterdag meekijken
bij de verkenners!

.

Informatie flyer!

Een handige flyer vol handige informatie als je overweegt om lid te worden bij de verkenners!

.

Ben je een meisje?

Klik hier en bekijk de website van de meidengroep waar wij veel mee samenwerken!

.

Bij de verkenners kan je ook een paar keer per jaar insignes verdienen. Een insigne is het bewijs dat laat zien dat je vuur kan maken, zeilen, pionieren of een andere vaardigheid hebt. Check hier welke insignes je allemaal kan behalen!

Activiteiten

Wekelijkse opkomst
Bij de verkenners heb je elke zaterdag opkomst van 13:30 tot 18:00 in de zomermaanden en van 13:30 tot 17:00 in de wintermaanden. Elke week bedenkt de leiding weer een spetterend spel of activiteit voor de opkomst op zaterdag. Daarnaast krijg je ook ruimte om vrij te zeilen waarbij de bootsman en kwartiermeester (de oudste verkenners) de ventjes (de jongere verkenners) helpen om meer zeilvaardigheid te krijgen.

Zomerkamp
Op zomerkamp draait alles om spellen en samenwerken. Zomerkamp vindt plaats tijdens het begin van de zomervakantie en is 10 dagen lang. Tijdens het zomerkamp strijd je met je boot voor een plekje op de kampwinnaarsbeker. Op het kamp zitten de dagen boordevol spellen, raadsels gezonde competitie en nog veel meer. Elk zomerkamp staat in teken van een thema waarin de leiding je meeneemt op een spannend avontuur met de gekste figuren, zoals bijvoorbeeld een Viking kamp!

CWO-kamp (zeilkamp)
Op CWO-kamp krijg je les in zeilen! Dit kamp duurt 5 dagen en vindt plaats tijdens de herfstvakantie. Op het kamp zit je per zeilniveau ingedeeld en zit er een instructeur in de boot die je wegwijs maakt binnen de watersport, met nadruk op het zeilen in een kielboot. Dit kamp wordt mede-georganiseerd door de meidengroep Kastanujo. Dit betekent dat je met jongens en meisjes van hetzelfde zeilniveau in de boot zit!

Kaagcup
De Kagerplassen zijn misschien wel een van de mooiste zeilplassen (buiten de Reeuwijkse plassen natuurlijk) van Nederland. Op de kagerplassen zijn er ieder jaar tijdens hemelvaart zeilwedstijden voor alle waterscoutinggroepen. Aan deze wedstrijden doen wij als verkenners graag mee met de oudste jongens en dat niet zonder resultaat. Afgelopen jaren zijn er al aantal keer de krant gehaald! Dus misschien sta jij binnenkort ook wel met ons in de krant…

Mol-weekend
Tijdens de voorjaarsvakantie gaan de jongere jongens opzoek naar de Mol! Tijdens dit weekend voer je allerlei opdrachten uit die geïnspireerd zijn op het televisieprogramma om zo geld voor de pot te verdienen. Ondertussen moet je er ook achter komen wie de boel probeert te saboteren. Ontmasker jij de mol en ga je met een dikke prijs naar huis?

Vader-zoonweekend
Op vader-zoonweekend zijn niet alleen de verkenners, maar ook hun vaders welkom! Twee dagen lang organiseren we leuke spellen waarin de vaders zich van hun beste kant laten zien, terwijl jij bewijst wie er nou echt de stoerste man in huis is.

Regionale zeilwedstrijden
In het najaar zijn er Regionale zeilwedstrijden. Zaterdag en zondag varen we zeilwedstrijden met de scoutinggroepen die zeilen op de Reeuwijkse plassen. Daarnaast is dit het moment dat je kan worden gekwalificeerd voor het LSZW (Landelijke Scouting Zeilwedstrijden) in Harderwijk!

LSZW (Landelijke Scouting Zeilwedstrijden)
Mocht je tijdens de regionale zeilwedstrijden heel goed gezeild hebben dan mag je naar de LSZW oftewel het NK. Waterscoutinggroepen vanuit het hele land reizen af naar Harderwijk om hieraan mee te doen. Het NK is in het verleden meerdere keren gewonnen door de verkenners.

CWO diploma

Binnen onze vereniging vinden wij het belangrijk dat iedereen op een goed en verantwoordelijk niveau kan zeilen. Daarom werken wij met het CWO systeem. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen en wordt landelijk gebruikt bij zeilscholen, zeilverenigingen en scoutinggroepen om de leden via de juiste richtlijnen goed op te leiden. Inmiddels hebben we nogal wat (oefen)materiaal verzameld wat wij graag met jullie delen.

INSIGNEPOSTER VERKENNERS

Tijdens speciale opkomsten kan je bij de verkenners allerlei insignes verdienen. De leiding verteld wanneer je het insigne hebt behaald en je deze mag bestellen via de webshop. Heb jij al tijdens een opkomst bewezen dat je kan koken of kamperen? Spaar ze allemaal! Benieuwd welke insignes je allemaal kan behalen?

Onze leidingleden

Douwe
De schone taak die aan mij als schipper van de verkenners is weg gelegd, is het zorgen voor een leuke sfeer en een gezonde groepscultuur. Waarin iedereen zichzelf kan ontwikkelen en bovenal heel veel plezier kan maken.
Coen
Zeilen is mijn passie, daarnaast zijn er natuurlijk nog veel andere dingen die ik leuk vind op scouting. Dat heeft mij al jaren veel plezier gegeven om me er elke zaterdag vol voor in te zetten.
Joris
Komt binnenkort
Thijmen
Bij de verkenners houd ik mij bezig met het opkrikken van het zeilniveau en het op orde houden van onze prachtige vloot.
Thomas
Hoi ik ben Thomas en ik hou van dieren, lekker bezig zijn en natuurlijk zeilen! Tijdens de opkomsten kan je altijd naar me toe komen als je ergens hulp bij nodig hebt!
Liene
Ik vind het ontzettend leuk om te zeilen en spellen te spelen. Leiding geven bij zowel de verkenners als de bevers is daarom de perfecte combinatie voor mij 🙂
Thomas
Ik zit sinds de welpen op scouting en heb het altijd naar mijn zin gehad. Ik heb veel plezier in het zeilen en hou van het groepsgevoel.
Daan
Ik vind zeilen en de omgang met kinderen super leuk, daarom ben ik verkennerleiding geworden. Daarnaast vind ik de kampen als kind ontzettend tof.

Al onze leidingleden zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).
Meer informatie hierover kan je vinden op onze sociale veiligheid pagina.

De verkennerwet

Als je bij onze verkennergroep komt moet je natuurlijk de wet kennen. De wet moet je ook opnoemen bij je installatie, dus leer hem goed uit je hoofd ;-).

  • Een padvinder is eerlijk
  • Een padvinder is trouw
  • Een padvinder is hulpvaardig
  • Een padvinder is broeder voor alle andere padvinders
  • Een padvinder is voorkomend en sportief
  • Een padvinder heeft zorg voor de natuur
  • Een padvinder weet te gehoorzamen
  • Een padvinder zet door
  • Een padvinder is spaarzaam
  • Een padvinder heeft eerbied voor zichzelf en alle anderen

Uniform

Binnen onze vereniging dragen we een uniform, hiervoor heb je het volgende nodig:

Bij de verkenners heb je het volgende nodig voor je uniform:
Blauwe verkennerblouse
Installatiepakket verkenners
Koningsblauwe das (alleen als je niet bent overgevlogen vanaf de welpen)
Dasring (alleen als je niet bent overgevlogen vanaf de welpen)

Alles is te bestellen via onze webshop.

Wat hoort waar op het uniform?

Contact

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via verkenners@cornelisdehoutman.nl

Feedback
Feedback
Jouw feedback aan ons:
Verzenden
Bedankt voor je feedback, we gaan ermee aan de slag!