11 – 15 jaar (Padvindsters)

11 – 15 jaar (Pavindsters)

zaterdag, 13:30 – 18:00 uur | meiden, 11 – 15 jaar | padvindsters@kastanujo.nl

De padvindsters zijn avonturistische meiden tussen de 11 en 15 jaar. We spelen toffe spellen op en om het water, en leren op die manier ook alle fijne kneepjes van het zeilen in een lelievlet.

Tijdens het zeilen komt alles aan bod; spellen op het water, zeilwedstrijden, zeilvaardigheid of even lekker afkoelen op het water. Maar de pret houdt niet op bij het zeilen, zo zijn ook zwemspellen, levend cluedo, onderhoud van de boten of een potje trefbal regelmatig te zien op de zaterdag.

Kom eens kijken!

Heb je interesse?
Kom eens een keertje
op zaterdag meekijken
bij de padvindsters!

.

Informatie flyer!

Een handige flyer vol handige informatie als je lid wilt worden bij de padvindsters!

.

Ben je een jongen?

Klik hier en bekijk alle informatie over de jongens speltak van
11 tot 15 jaar.

.

Kom eens kijken!

Heb je interesse?
Kom eens een keertje
op zaterdag meekijken
bij de padvindsters!

.

Informatie flyer!

Een handige flyer vol handige informatie als je overweegt om lid te worden bij de padvindsters!

.

Ben je een jongen?

Klik hier en bekijk alle informatie over de jongens speltak van
11 tot 15 jaar.

.

Bij de padvindsters kan je ook een paar keer per jaar insignes verdienen. Een insigne is het bewijs dat laat zien dat je vuur kan maken, zeilen, pionieren of een andere vaardigheid hebt. Check hier welke insignes je allemaal kan behalen!

Activiteiten

Wekelijkse opkomst
Bij de padvindsters heb je elke zaterdag opkomst van 13:30 tot 18:00 in de zomermaanden en van 13:30 tot 17:00 in de wintermaanden. Elke week bedenkt de leiding weer een spetterend spel of activiteit voor de opkomst op zaterdag. Daarnaast krijg je ook ruimte om vrij te zeilen waarbij de bootsman en kwartiermeester (de oudste padvindsters) de jongere padvindsters helpen om meer zeilvaardigheid te krijgen.

Zomerkamp
Op zomerkamp draait alles om spellen en samenwerken. Zomerkamp vindt plaats tijdens het begin van de zomervakantie en is 10 dagen lang. Op het kamp zitten de dagen boordevol spellen, raadsels gezonde competitie en nog veel meer. Elk zomerkamp staat in teken van een thema waarin de leiding je meeneemt op een spannend avontuur met de gekste figuren, zoals bijvoorbeeld een Zilvervloot kamp! Slapen in tenten en kampvuurtjes bouwen horen daar natuurlijk helemaal bij.

CWO-kamp (zeilkamp)
Op CWO-kamp krijg je les in zeilen! Dit kamp duurt 5 dagen en vindt plaats tijdens de herfstvakantie. Op het kamp zit je per zeilniveau ingedeeld en zit er een instructeur in de boot die je wegwijs maakt binnen de watersport, met nadruk op het zeilen in een kielboot. Dit kamp wordt mede-georganiseerd door de jongensgroep Cornelis de Houtman. Dit betekent dat je met jongens en meisjes van hetzelfde zeilniveau in de boot zit!

Kaagcup
De Kagerplassen zijn misschien wel een van de mooiste zeilplassen (buiten de Reeuwijkse plassen natuurlijk) van Nederland. Op de kagerplassen zijn er ieder jaar tijdens hemelvaart zeilwedstijden voor alle waterscoutinggroepen. Aan deze wedstrijden doen wij als verkenners graag mee met de oudste padvindsters en dat niet zonder resultaat.

Bakskamp
In de kerstvakantie hebben we bakskamp, dit is een kamp dat wordt georganiseerd door het kader (de oudste meiden van de groep). Ze kiezen zelf een thema en vullen het in zoals zij dat willen, wel is het de bedoeling dat er aan de boten wordt gewerkt. Zo hebben de meiden een leuk weekend en maken we voortgang met het onderhoud. Het is een weekend vol plezier, spellen in samenwerkingsverband zelfstandigheid.

Regionale zeilwedstrijden
In het najaar zijn er Regionale zeilwedstrijden. Zaterdag en zondag varen we zeilwedstrijden met de scoutinggroepen die zeilen op de Reeuwijkse plassen. Daarnaast is dit het moment dat je kan worden gekwalificeerd voor het LSZW (Landelijke Scouting Zeilwedstrijden) in Harderwijk!

LSZW (Landelijke Scouting Zeilwedstrijden)
Mocht je tijdens de regionale zeilwedstrijden heel goed gezeild hebben dan mag je naar de LSZW oftewel het NK. Waterscoutinggroepen vanuit het hele land reizen af naar Harderwijk om hieraan mee te doen.

Kerstdiner
Rond kerst komen de padvindsters met zijn allen samen om van een feestmaal te genieten. De leiding en alle padvindsters nemen allemaal een gerecht mee, voor een lekker buffet! Als afsluiting doen we met de andere speltakken nog een leuk avondspel, dus zorg dat je hierbij bent!

CWO diploma

Binnen onze vereniging vinden wij het belangrijk dat iedereen op een goed en verantwoordelijk niveau kan zeilen. Daarom werken wij met het CWO systeem. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen en wordt landelijk gebruikt bij zeilscholen, zeilverenigingen en scoutinggroepen om de leden via de juiste richtlijnen goed op te leiden. Inmiddels hebben we nogal wat (oefen)materiaal verzameld wat wij graag met jullie delen.

INSIGNEPOSTER PADVINDSTERS

Tijdens speciale opkomsten kan je bij de padvindsters allerlei insignes verdienen. De leiding verteld wanneer je het insigne hebt behaald en je deze mag bestellen via de webshop. Heb jij al tijdens een opkomst bewezen dat je kan koken of kamperen? Spaar ze allemaal! Benieuwd welke insignes je allemaal kan behalen?

Onze leidingleden

Kelly
Iedere zaterdag ben ik vroeg te vinden op de scouting, dan begin ik de dag met de beveropkomst en smiddags ben ik op het water te vinden met de padvindsters. De combinatie zeilen met de oudere meiden en landspellen met de kleintjes geeft mij iedere dag weer plezier!
Tim
Mijn passie voor zeilen en wedstrijd zeilen geef ik al jaren door. Verder ben ik dol op klussen en regel ik dat altijd alles er is en dat we alles weer helemaal mooi kunnen maken. Ook al ben ik er niet altijd op de zaterdag ben ik elk kamp wel aanwezig omdat gewoon het leukste is wat er is.
Alexandra
Ik houd ervan om op en rond het water te zijn. Het is dus meer dan logisch dat ik ervoor gekozen heb padvindsterleiding te zijn. Verder hou ik me vooral bezig met de socials van onze speltak, en zul je me dus vaak met de camera in hand zien!
Meijs
Ik hou van het zeilen en dan het liefst zo hard mogelijk. Naast het zeilen houd ik mij ook nog bezig met het beheren van de mail. Dus stuur gerust een mailtje en ik beantwoord hem met alle plezier!
Rixt
Ik ben erg graag op het water bezig met zeilen & windsurfen. Op scouting heb ik de mogelijkheid om deze passie door te geven. Ook geniet ik ervan om gave spellen te organiseren.
Martijn
Wat ik zo leuk vind aan leiding zijn, is het organiseren van spellen op het water en natuurlijk het zeilen opzich. Ik doe dit met veel plezier.
Maartje
Ik vind het superleuk om de hele zaterdag op het water te zijn. Toen ik als jong meisje zelf bij de padvindsters zat wist ik al dat ik dit zo lang mogelijk wilde blijven doen. Met veel plezier ga ik aan de slag met het leidingteam en die meiden zelf, om er elke zaterdag een feestje van te maken.

Al onze leidingleden zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).
Meer informatie hierover kan je vinden op onze sociale veiligheid pagina.

De Padvindsterwet

Als je bij onze padvindstergroep komt moet je natuurlijk de wet kennen. De wet moet je ook opnoemen bij je installatie, dus leer hem goed uit je hoofd ;-).

  • Een schipper is naast God de baas over het haar toevertrouwde vaartuig. Zij moet steeds tonen, ook in moeilijke omstandigheden, zorg voor mens en materiaal te hebben. De schepelingen zijn volstrekte gehoorzaamheid verschuldigd aan de schipper. Zij zijn gehouden de hen gegeven bevelen zonder verwijl op te volgen.

Uniform

Binnen onze vereniging dragen we een uniform.
Bij de padvindsters heb je het volgende nodig voor je uniform:
Blauwe padvindsterblouse
Installatiepakket padvindsters
Koningsblauwe das (alleen als je niet bent overgevlogen vanaf de shanti-welpen)
Dasring (alleen als je niet bent overgevlogen vanaf de shanti-welpen)

Alles is te bestellen via onze webshop.

Wat hoort waar op het uniform?

Contact

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via padvindsters@kastanujo.nl

×